Karaköy Poğaçası Tarifi

Buzluk Poğaçası Tarifi

Sade Poğaça Tarifi

Ay Poğaça Tarifi

Pastane Açması Tarifi

Yeşil Mercimekli Poğaça Tarifi



Sade Poğaça Tarifi



Poğaça; İtalyanca'da külde pişen küçük hamur işi anlamına gelmektedir. Ortalama büyüklükteki sade poğaçanın bir tanesi yaklaşık olarak 180 kalori değerindedir. Kahvaltı ve misafir ikramlarında sunabileceğimiz bir besindir. 

Sade Poğaça Tarifi Malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya (21 gram)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Susam, çörek otu, az sıvı yağ
Sade Poğaça TarifiSade Poğaça Yapılışı
Sade poğaça hamurunu rahat yoğurabileceğimiz derin ve büyük bir kap alıyoruz. İlk olarak kabın içine yaş mayayı alalım üzerine iki yemek kaşığı toz şekeri dökelim ve bir çay bardağı ılık suyu koyalım. Daha sonra mayanın tam üzerine olacak şekilde 2 yemek kaşığı un ile kapatalım ve unun çatlamasını bekleyelim. Yaklaşık olarak beş dakika sonra un çatlayacaktır ve elimizle karıştırarak eritelim. Bütün malzemeleri oda sıcaklığında daha önceden bekletelim. Hazırlanan mayanın üzerine sırasıyla yavaş yavaş 2 yumurtayı tam olarak diğer yumurtanın da sarısını ayırıp beyazını da ilave edelim. Sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyerek karıştıralım. Tuz da ilave edip daha sonra da azar azar un ekleyelim . Un elenerek eklenmeli çünkü böylece hamur daha iyi kabaracaktır. Yoğurduğumuz hamur cıvık olmalı ele yapışmalıdır. Ele çok yapışan hamuru daha rahat yoğurmak için elimizi zeytinyağ ile yağlanır. Bir süre yoğurduktan sonra hamur kendini toparlar ve üzerini örtüp ılık bir ortamda iki katı oluncaya kadar bekletelim.

Kabarıp mayalanan hamuru alalım. Bir kaseye çok az sıvı yağ koyalım, işaret parmağımızı bu yağa batırıp poğaça hamurundan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım. Elimizle hamuru uzatalım ve çubuk şeklini verelim. Parmağımızı yağlayıp sade poğaça hamurunu parmağımıza dolayıp parmağımızı geri çekerek şekil verelim. Diğer hamur parçalarına da aynı şekil verilip hazırlanır. Hazırlanan poğaçalar pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir.

Poğaçaların şekli kendi etrafında dönmüş hafif üzeri kabarık top hamurlar olacaktır. Hamurumuzu bir süre daha tepsi de bekleterek bir kez daha mayalanmasını bekletelim. Sade poğaçaların üzerine sıvı yağ ile yumurta sarısı karışımı sürülür. Fırça hamura fazla bastırılmadan hafifçe sürülmelidir. İsteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpilir. Sade poğaçaların hepsi tamamlandığında fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Fırın ısınıp poğaçalar da kabarınca fırının derecesini 180 dereceye düşürüp yavaş ısıda içini çekerek pişmesini sağlayalım. Sade poğaçaları üzeri kızarıp pişince fırından çıkaralım. Sade poğaçalar servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.12.2013 07:06:59







Sade Poğaça Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

4 Yorum Yapılmış "Sade Poğaça Tarifi"

dilek

Şimdi hamurunu yaptım bakalım nasıl olacak &128522; ama şekil nasıl verilecek orasını anlamadım &128516;

2014-07-26

Kullanıcı oyu: 4,5

Vakar

Ben bi tutturamadım poğaçaları ya. Geçenlerde güllü poaça gördüm Sadesini beceremişyorken güllüsünü napim

2014-02-21

Kullanıcı oyu: 4,5

Özyuva

hafta sonu denemiş olduğum bire tarif. evdeki herkes çok beğendi.. bende sizlere tavsiye ederim.

2014-02-19

Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Sade Poğaça Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Sade Poğaça Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28

Kullanıcı oyu: 4,5

#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

poğaça tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Ekim - 2014