Lorlu Poğaça Tarifi



Malzemeler

* 1 su bardağı ılık su,

* Yarım paket yaş maya, (20 gr.)

* 1 çay bardağı sıvıyağ,

* 1 çay bardağı yoğurt,

* 1 tatlı kaşığı tuz,

* 2 tatlı kaşığı şeker,

* Aldığı kadar un.

İçi için : 300 gram lor.

Lorlu Poğaça Tarifi

Üzeri için : Yumurta sarısı.

Yapılışı :

Ilık suyun içine maya ve şekeri atarak, kabarmasını bekleyin.

Bu arada hamur kabınıza, yağı, yoğurdu, tuzu, mayalı karışımı koyun ve karıştırın. Sonra azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın.

Hamurun üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.

Mayası gelen hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve elinizin içinde açarak, içine lor peyniri koyup kapatın.

Sonra da poğaça hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve 10 ve 15 dakika kabarmaya bırakın.

Kabarmış olan poğaça hamurlarının üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.



Lorlu Poğaça Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

1 Yorum Yapılmış "Lorlu Poğaça Tarifi"

Admin

Lorlu Poğaça Tarifi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Lorlu Poğaça Tarifi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

28.01.2013


#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | RSS Kaynağı | Yardım Forumları

poğaça tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Eylül - 2014